PROGRAMA

Objectius:

·       Conèixer les teories i idees bàsiques sobre el gènere, la desigualtat i el masclisme en especial durant l’adolescència.

·       Generar un procés reflexiu que trenqui els esquemes tradicionals en l’abordatge la desigualtat home-dona i les relacions, vers una perspectiva de gènere i en clau interseccional.

·       Entendre la relació entre deigualtat de gènere, masclisme i violències cap a les dones, noies i nenes.

·       Oferir a professionals de l’educació les competències tècniques, bàsiques i transversals necessàries per fer un bon abordatge de les desigualtats i les violències masclistes en l’alumnat i l’entorn escolar.

Metodologia:

Les sessions de formació i acompanyament es faran en format online a través de la plataforma d’aprenentatge Moodle i amb videoconferències en viu a través de la plataforma Zoom, amb la intenció de combinar el contingut teòric amb debats participatius, activitats i dinàmiques grupals que permetin aprofundir en els coneixements teòrics i treballar casos pràctics. Les dues plataformes es posaran a disposició per part d’una entitat especialitzada.

Estructura de la formació:

Cada mes s’obrirà un espai de videoconferència de 2 hores on s’explicaran aquelles línies generals del tema i es faran algunes dinàmiques per assolir l’aprenentatge dels continguts del programa.

Cada mes s’obrirà també, un espai per a treballar online a partir dels continguts que es penjaran a la plataforma (ppt, casos, articles, etc.) i es comentaran a través dels fòrums oberts i el feedback del professorat. Això comportarà una dedicació voluntària en horari lliure per part de l’alumnat.